Hyvää joulua

Ovatko valmistelut tehty? Kinkku sulamassa, maksa- ja perunalaatikot pakkasessa, juuri järjestetty kaappi täynnä puuroriisiä, lahjat paketissa ja piilossa pienten silmiltä? Mikäli suunnitelmissasi on ollut väkertää piparitalo, mutta et tiedä millaisen tekisit (ja mittasuhteiden miettiminen tuottaa päänsärkyä) nappaa tästä pieni helpotus!

Lataa piparitalolle valmis mallipohja. Mallipohja tulostuu kahdelle A4 -arkille 🙂
Koristelu-/kasausvinkkejä alla.

Kasasin oman taloni eilen. Kaapissa sattui olla pantteripussi, niistä oli kätevä tehdä pihakivetystä, kuistin seinään lakupaloja ja katolle perinteisesti ranskanpastilleja. Suosittelen koristelemaan osat ennen kasaamista ja antamaan niiden kovettua kunnolla, muuten koristeet helpolla vain valuvat mäkeen.

Kotitekoinen (=äidin tekemä) taikina on maultaan aina 100 kertaa parempaa, mutta tuppaa paisumaan ikkunat ym umpeen, joten käytin valmistaikinaa. Kilon varasin tähän projektiin ja siitä sai vielä reilun pellillisen peruspipareitakin. Tomusokeria aion vielä vähän ripauttaa päälle.

Suosittelen näiden seinien kokoamisessa käyttämään sulatettua sokeria (näkyy kuvassa tuollaisena siirapin värisenä) mutta varokaa palovammoja ja sokerin pohjaan palamista. Uhrasin vähän huonomman paistinpannun ja sulatin siihen tavallista taloussokeria. Paistinpannu muuten selvisi tästä joulusta, sokeri ei palanut kiinni ja jähmettyneen sokerin sain pois liottamalla.

Talon kivijalaksi heitin turkinpippurisuklaata ja nuo valkoiset pötkät (valkosuklaa twix) ovat esittävinänsä rännien syöksyputkia. Onnistuin ison seinän hajottamaan juuri ennen kasausta, en tiedä mitä mahtoi pulssi lyödä sillä hetkellä, taikinakin oli jo loppu. Siitäkin “kriisistä” selvittiin ja sain palaset liimattua.

Tästä päästään tämän joulun vinkkiin: ota rennosti. Syödyksi ne piparit kumminkin tulevat, joulupukki ei kurki ovatko kaapit järjestyksessä ja villakoirat saa piiloon kun vähentää valoja. 😉

Rauhallista joulun aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.