Miten verkostoitua ja hyötyä niistä?

Olet varmasti kuullut tämän moneen kertaan: verkostoituminen kannattaa. Verkostojen kautta voit löytää yhteistyökumppaneita ja asiakkaita eli hyötyä suoraan tai mutkan kautta. Vaikka sosiaalinen media ja internet ylipäätään on tuonut monia markkinointikeinoja, väitän että edelleen isoimman onnistumisprosentin omaava markkinointikanava on puskaradio. Monestiko olet saanut linkin nettikauppaan tai tuotevideoon ja jättänyt sen avaamatta? Montako kertaa olet kuullut lauseen ”kato, löysin tälläsen kaupan..” mutta olet vastannut ettet halua kuulla enempää? Tohdin väittää puskaradion kautta tulevien suosittelujen saavan sinut vähintään kurkkaamaan. Vilpitön suosittelu saa ihmiset ostamaan paljon tehokkaammin kuin pohjustamaton mainos. 

Facebookissa tai muussa sosiaalisessa mediassa mainostaminen oikein tehtynä toimii ja tietenkin näkyy nopeasti massoille, mutta sitoutumisprosentti ei ole puskaradiota lähelläkään. Miten tehdään toimivaa some -markkinointia? Tästä voisin kirjoittaa myöhemmin, kommentoihan alle jos kiinnostuit! 🙂 

3 keinoa verkostoitua

  1. Facebook -ryhmät. Etsi ja liity yrittäjäryhmiin, vertaistuen lisäksi voit löytää sieltä yhteistyökumppaneita. Myytkö tai valmistatko esimerkiksi kalusteita tai sisustustuotteita? Liity sisustus- ja remontointiaiheisiin ryhmiin. Tarjoatko valokuvauspalveluita tai hemmotteluhoitoja? Liity hääryhmiin. Mieti missä ryhmissä potentiaaliset asiakkaasi voisivat olla. Noudata kuitenkin ryhmien sääntöjä, joissain ryhmissä ei sallita epäsuoraakaan mainostamista. 
  2. Tapahtumat. Mene alan messuille tai muihin tapahtumiin ja juttele. Koskaan ei tiedä kehen törmää ja mihin se johtaa. Saatat löytää toisen yrittäjän, jonka kanssa tehdä yhteistyötä. Ole asiallinen joka tilanteessa, sillä huonot kokemukset kuuluvat kylillä nopeammin ja pidempään kuin hyvät. Muista ottaa mukaan käyntikortteja tai flyereita! Sen lisäksi että ne nopeuttavat yhteystietojen antamista, näytät olevasi tosissasi bisneksessäsi. Unohditko teettää kortteja? Leuka ylös ja haasteita päin, loppupeleissä kaikkein tärkein käyntikorttisi olet sinä itse.
  3. Bloggaaminen ja vloggaaminen. Pidätkö blogia tai vaikka Youtube -kanavaa tai oletko harkinnut sellaisen perustamista? Blogit ja videot voivat olla tehokas tapa tuoda yritystäsi näkyviin. Näillä kanavilla yhteisöllisyys on tärkeää. Esimerkiksi säännöllinen, muiden blogeihin kommentoiminen todennäköisesti saa ko. bloggaajan kommentoimaan sinun blogiisi. Kommentit blogissasi taas nostavat näkyvyyttä googlessa. Lisää näkyvyyttä > lisää tienestimahdollisuuksia.

Mikä on sun paras verkostoitumisvinkki?

2 Replies to “Miten verkostoitua ja hyötyä niistä?”

  1. Kiitos tästä kattavasta artikkelista, joka tuli helposti luettavassa ja tiiviissä muodossa! Oli vaivatonta lukia ja heleppo käsittää nää asiat! Ja ehrottomasti kiinnostaa artikkeli myös toimivasta somemarkkinoinninsta 🙂 Oma verkostoitumisniksini on varmasti vaan se, että etsii ympärilleen niitä samanhenkisiä tyyppejä joiden kanssa yhteistyö sujuu luontevasti. Just esimerkiksi Facebookin ryhmien kautta tai vaikkapa ehdottaa tapaamista jollekin toiselle bloggaajalle. Yks hyvä keino on myös se, että marssii sisään jonnekin saman alan yritykseen, jota on pitänyt silmällä ja ehdottaa molemminpuoleista yhteistyötä, joka palvelisi molempia.

    1. Kiva kuulla 🙂 Hyvät vinkit! Side on vahvempi mitä henkilökohtaisemmin se on luotu, siks pitäisikin vain ottaa ja mennä tutustumaan..itellä on tässä vähä parantamisen varaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.